Slovenski mladinci odigrali vodilno vlogo na slovaškem Junior Open

V nedeljo se je za slovenske mlade igralce končal prvi izmed mladinskih turnirjev v sezoni 2018/2019. In to zelo uspešno, saj sta Blaž Porenta (B17) in Nanja Urh (G13) suvereno opravila z vsemi tekmeci in domov prinesla pomembni mednarodni zmagi s turnirja, ki se uvršča v isti rang kot slovenski ali hrvaški turnir. Karlina Piber (G15) je ravno tako odlično nastopila in izgubila šele v finalu, kar je njen dosedanji največji uspeh v mednarodni konkurenci.

Od ostalih slovenskih igralcev velja izpostaviti še Timoteja Jenka (B15), ki se je v močni konkurenci z enim porazom uvrstil na peto mesto. Gal Ravnikar (B13) je pokazal veliko mero borbenosti, vendar njegovo tehnično znanje še ne zadošča za vidnejše dosežke. Luka Kustec (B17) je začel z zmago, potem pa zaradi bolezni moral predati ostale dvoboje. Zoja Berce, Julija Vidic (obe G13) in Lean Castaldi (B15) so nabirali prepotrebne mednarodne izkušnje.

Na turnirju je sicer nastopilo v petih kategorijah 55 igralcev iz devetih držav. Poleg Blaža in Nanje so v svojih kategorijah zmagali še Jan Samborski (Poljska, B13), Zoltan Jeszenszky (Madžarska, B15) in Tamara Holzbauerova (Češka, G15).

Rezultati so dostopni na: https://esf.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=FA116D57-E000-4996-BABE-2D4948564322&draw=79


Post Tags:

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.SQUASHSITE
http://www.squashsite.co.uk

SQUASHPLAYER
http://www.squashplayer.co.uk

SQUASHTALK
http://www.squashtalk.com

SQUASH MAGAZINE
http://www.squashmagazine.com

PSA Live
http://www.psalive.tv

ESF
http://www.europeansquash.com

PSA
http://www.psa-squash.com

WISPA
http://www.wispa.net