Slovenski mladinci odigrali vodilno vlogo na slovaškem Junior Open

V nedeljo se je za slovenske mlade igralce končal prvi izmed mladinskih turnirjev v sezoni 2018/2019. In to zelo uspešno, saj sta Blaž Porenta (B17) in Nanja Urh (G13) suvereno opravila z vsemi tekmeci in domov prinesla pomembni mednarodni zmagi s turnirja, ki se uvršča v isti rang kot slovenski ali hrvaški turnir. Karlina Piber (G15) je ravno tako odlično nastopila in izgubila šele v finalu, kar je njen dosedanji največji uspeh v mednarodni konkurenci.

Od ostalih slovenskih igralcev velja izpostaviti še Timoteja Jenka (B15), ki se je v močni konkurenci z enim porazom uvrstil na peto mesto. Gal Ravnikar (B13) je pokazal veliko mero borbenosti, vendar njegovo tehnično znanje še ne zadošča za vidnejše dosežke. Luka Kustec (B17) je začel z zmago, potem pa zaradi bolezni moral predati ostale dvoboje. Zoja Berce, Julija Vidic (obe G13) in Lean Castaldi (B15) so nabirali prepotrebne mednarodne izkušnje.

Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.

Na turnirju je sicer nastopilo v petih kategorijah 55 igralcev iz devetih držav. Poleg Blaža in Nanje so v svojih kategorijah zmagali še Jan Samborski (Poljska, B13), Zoltan Jeszenszky (Madžarska, B15) in Tamara Holzbauerova (Češka, G15).

Rezultati so dostopni na: https://esf.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=FA116D57-E000-4996-BABE-2D4948564322&draw=79


Post Tags:

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.SQUASHSITE
http://www.squashsite.co.uk

SQUASHPLAYER
http://www.squashplayer.co.uk

SQUASHTALK
http://www.squashtalk.com

SQUASH MAGAZINE
http://www.squashmagazine.com

PSA Live
http://www.psalive.tv

ESF
http://www.europeansquash.com

PSA
http://www.psa-squash.com

WISPA
http://www.wispa.net