V soboto 80 dvobojev

Drugi dan Odprtega mladinskega prvenstva Slovenije v squashu so v centru Konex odigrali 80 dvobojev. Nekateri so bili bolj napeti, drugi manj, sneg pa tokrat ni prispeval k dodatni napetosti. Vsi prvi nosilci so uspešno prestali svoje preizkušnje. Nekateri so že v finalu, drugi morajo to še potrditi v polfinalnih dvobojih.

Finale

V finalih imamo že štiri slovenske predstavnike – Saro Nedič (do 13 let), ki se bo pomerila z Nanjo Urh, Niko Urh (do 15), ki bo igrala z zelo močno Rusinjo Esino, Tino Ferjan (do 19), ki jo v boju za prvo mesto čaka prva nosilka, Madžarka Sara Nagy, in Luko Kusteca (do 15), ki se bo pomeril z Avstrijcem Seinerjem. Avstrijec je v polfinalu s 3:0 premagal Hrvata Cerovca, ki so mu nekateri pripisali zanesljiv nastop v finalu.

 

Polfinale

V kategoriji do 13 let se je v polfinale prebil Jan Mislej, ki bo moral za nastop v finalu premagati prvega nosilca, Srba Conića. Blaž Porenta (do 17) ima za vstop v finale precejšnjo oviro, in sicer Angleža Tranterja, ki je vse tri svoje nasprotnike ugnal gladko s 3:0. V isti kategoriji je tudi Žiga Merčun, ki bo moral za nastop v finalu ugnati Madžara Nagyja.

 

Pakistanec še neporažen

Od najdlje je na SJO 2018 priletel Pakistanec Owais Rasheed, ki mu je turnir v Sloveniji prvi od treh. Iz Ljubljane se bo odpravil v Pariz in potem še na Dunaj. Živi v Karačiju, glavnem mestu Pakistana, izhaja pa iz družine, ki nima tradicije igranja squasha.

“Igralci squasha v Pakistanu se delimo na tiste, katerih družinski člani – recimo starši in stari starši – so že igrali squash, in ostale. Jaz spadam med slednje. Mogoče se moram zaradi tega malce bolj dokazovati. Rad prihajam v Evropo na turnirje in nabiram točke za jakostno lestvico. V Sloveniji sem prvič in bom zelo rad spet prišel, če me boste povabili,” je med drugim povedal zgovorni Owais, ki je še neporažen in se bo za prvo mesto pomeril s prvim nosilcem, Poljakom Wielgusom.

Poljak je v ogorčenem dvoboju, polnem kontaktov in bojev za pozicijo s 3:2 premagal Avstrijca Preissla.

Vsi rezultati sobotnih dvobojev


Post Tags:

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.SQUASHSITE
http://www.squashsite.co.uk

SQUASHPLAYER
http://www.squashplayer.co.uk

SQUASHTALK
http://www.squashtalk.com

SQUASH MAGAZINE
http://www.squashmagazine.com

PSA Live
http://www.psalive.tv

ESF
http://www.europeansquash.com

PSA
http://www.psa-squash.com

WISPA
http://www.wispa.net